Ιστορία της Πηγής Dureta

Στα βόρεια της πανέμορφης Κέρκυρας, στον ορεινό όγκο του Παντοκράτορα υψώνεται το όρος «Κοράκιον», που οφείλει την ονομασία του στο πλήθος των κορακιών που έχτιζαν τις φωλιές τους στους απότομους γκρεμούς του, συνοδεύοντας μουσικά τους αέρηδες που το φυσομανούν ακόμη και σήμερα.

Το Κοράκιο όρος με ύψος 620 μέτρα, κατάφυτο από ελιές και περνάρια σχηματίζει ίσως το ωραιότερο παρατηρητήριο της Κέρκυρας. Στις παρυφές του, βρίσκεται η περιοχή «Μελισσούδι», πασίγνωστη σε όλο το νησί για τα εξαιρετικής ποιότητας νερά των πηγών της που σε συνδυασμό με την γεωμορφολογία της περιοχής και τον πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα της, συνετέλεσε στην επιλογή της για την μελλοντική ανέγερση του ομώνυμου φράγματος. Στο νοτιοανατολικό τμήμα της περιοχής του Μελισσουδιού βρίσκεται η τοποθεσία«Βρύσες» και εντός αυτής, μια ιδιόκτητη και κυριολεκτικά παρθένα περιοχή, όπου αναβλύζει η Dureta, μια πηγή με γάργαρο, δροσερό κρυστάλλινο νερό.

Οι Βρύσες και η Dureta έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και από ιστορικής πλευράς. Παλαιότερος ιδιοκτήτης των «Βρυσών» ήταν ο Κωνσταντίνος Ζαβιτσιάνος (Κέρκυρα, 1879 – Αθήνα, 1951), δικηγόρος και πολιτικός που διετέλεσε βουλευτής, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων (1915) και Υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Βενιζέλου (1928-1929). Μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Ζαβιτσιάνου, η χήρα του, πούλησε την τοποθεσία στα αδέλφια Χονδρογιάννη και έκτοτε, η ως άνω έκταση ανήκει στην οικογένεια Χονδρογιάννη.

Τα πηγάκια Dureta θα τα βρείτε σε επιλεγμένα πρατήρια. Η Dureta δραστηριοποιείται στην Kέρκυρα (Corfu) και ασχολείται με την παραγωγή βρώσιμου πάγου και το εμπόριο πάγου αποτελώντας ένα σύγχρονο παγοποιείο. Οι παγοκύβοι δημιουργούνται χάρη στις πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής – συσκευασίας και χωρίς την παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα, γεγονός που εξασφαλίζει την απόλυτη καθαρότητα του προϊόντος. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ο πάγος που παράγει η Dureta, προέρχεται από νερό της ομώνυμης φυσικής πηγής και όχι από το «τεχνητό» νερό αντίστροφης όσμωσης. Τα παγάκια …άλλαξαν!

Το παγάκι έγινε πηγάκι!

Dureta: Διάλεξε τι πάγο πίνεις!

ice-right-final
Share on facebook
Share it!